Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas csarnokokhoz

rainline

Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas csarnokokhoz

A Lindab által gyártott és forgalmazott vékonyfalú acél lemeztermékek, burkolatok (Coverline termékcsoport) és könnyűgerendák (Construline termékcsoport) széleskörű kínálata nemcsak az acél főtartóval épített csarnokokhoz biztosít gazdaságos és műszakilag kiváló másodlagos tartó- és burkolati rendszereket, hanem az előregyártott vagy monolit vasbeton vázas épületek, csarnokok építése esetén is.

A vasbeton vázas csarnokokhoz tipikusan a következő másodlagos tartó- és burkolati rendszerek alkalmazhatók:

a) Magasprofilú trapézlemez és lágyfedés; minimális hajlás esetén is (3%);
b) Z-szelemensor és trapézlemezes burkolat (egyrétegű; ill. kétrétegű hőszigetelt), legalább 10% tetőhajlás esetén;
c) Z-szelemensor és szendvicspanel burkolat, legalább 7% tetőhajlás esetén.
A funkcionális, technológiai és esztétikai igények függvényében könnyedén kiválasztható a műszakilag és gazdaságilag is legmegfelelőbb megoldás.

A Lindab-burkolati rendszerek vasbeton vázas csarnokokhoz való illesztését, betervezését és beépítését segíti az a szakmai anyag, amelyet a Lindab Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke valamint Magasépítési Tanszéke, a Tartóterv Kft. és az ASA Kft. közös munkájának eredményeként készült el.

Ez a szakmai összeállítás magában foglalja az előregyártott vasbeton pillérvázas főtartók méretezéséről készült bevezető értekezést, a Lindab vékonyfalú tartószerkezeti elemek statikai tervezésének hátterét, a Lindab burkolati rendszerek épületfizikai méretezésének szempontjait, valamint konkrét mintacsarnok tervein keresztül mutat be szerkezeti megoldásokat, amelyet hasznosan fel lehet használni új épületek tervezésekor.

teto
Szelemen rögzítési módjai
teto
Tetőburkolati típusok

Mintaépületek tervanyagai (informatív jellegű)