Lindab Perforált C-U falprofilok, falváz-rendszer

rainline

Lindab Perforált C-U falprofilok, falváz-rendszer

A Lindab által gyártott, perforált gerincű Z és U gerendák, profilok (HRY-C és HSKY-U) tökéletes alkotóelemei az 1-2 szintes könnyűszerkezetes épületek külső teherhordó falának, valamint a többszintes (vasbeton vagy acél vázas) magasépületek vázkitöltő vagy függönyfalának.

Kedvelt alkalmazási területe a meglévő épületek emeletráépítése esetén épített teherhordó külső falszerkezet. A szelvények gerincében lévő, egymástól eltolt, ésszerű lyukak hatékonyan megnövelik a hővezetés úthosszát, ezáltal számottevően javul a teljes falszerkezet hőszigetelése, az eredő hőátbocsátási tényező a perforáció miatt kb. 1,5-szer alacsonyabb!

Az energiatakarékos üzemeltetést lehetővé tévő falszerkezet ráadásul kisebb összfalvastagsággal készíthető, mint a hagyományos falazott megoldások többsége, ezáltal a belső hasznos alapterület is kedvezően nagyobb. Továbbá a tűzihorganyzott acél alapanyagnak köszönhetően szavatolt a nagy teherbírás és a hosszú élettartam. A falszerkezet tartóváza könnyen és gyorsan szerelhető, a külső homlokzati burkolat pedig teljesen szabadon választható, az építtetői igényeknek megfelelően lehet Lindab külső falkazetta, táblás hőszigetelés vékonyvakolattal vagy bármilyen szerelt falburkolat.