Lindab szoftverek

lindab

Lindab szoftverek

A Lindab IT Center saját fejlesztésű szoftvereket készít a termékek kiválasztásának megkönnyítésére. A programok segítik a tervezők, megrendelők munkáját a kiválasztástól a teljes dokumentáció elkészítéséig.

A szoftverek használata a Lindab és a felhasználók közötti együttműködés keretében lehetséges. A szoftverek futtatásához szükséges indítókódokat kollégáink tudják megadni.

Az árakat tartalmazó programokhoz az árfájlokat a mindenkori aktuális árlista alapján frissítjük, amit a telepített szoftver könyvtárába kell bemásolni. Az aktuális árfájlokért szintén kérjük, keresse kollégánkat. A használt árfájl érvényességének ellenőrzése a felhasználó felelőssége!


CladdingSoft

Amikor Ön egy hagyományos családi ház vagy egy bonyolult műemlékszerű épület tetőszerkezetét szeretné beburkolni a Lindab által gyártott tetőfedő anyagokkal vagy a különböző színek hatásait szeretné megnézni a tetőn, egy látványos és egyszerűen kezelhető programmal, a Cladding® szoftverrel segítjük munkáját.
A program segítségével néhány egyszerű, standard tetőfelület összekombinálásával a legbonyolultabb tetőfelületet is gyorsan össze tudja állítani, melyre a kiválasztott burkolati anyagot a program azonnal felépíti és a választott színre festi. Az elkészített tetőt arányaiban, 3D-ben tekintheti meg. Ezek után a tetőfelület konszignálását, azaz az anyagszükséglet kiszámítását és a kiegészítő anyagok meghatározását automatikusan végzi a program, végül árajánlatot is készít.

A szoftverek igénylése és letöltése a Lindab Tervezői Portálon regisztrált felhasználóknak lehetséges.Kérjük, regisztráljon a www.lindab.hu oldalon


DimRoof

Amennyiben Ön csarnokszerkezetek másodlagos teherviselő és burkolati elemeinek tervezésével, vagy könnyűszerkezetes épületek statikai méretezésével foglalkozik, akkor a mindennapi munkájához elengedhetetlen a Lindab Kft. által kidolgozott, a maga nemében egyedülálló szelemen- és trapézlemez méretezési program, a LindabDimRoof® szoftver.
A program segítségével percek alatt készítheti el például egy teljes tetőszerkezet komplett szelemenrendszerének méretezését a megfelelő méretű és vastagságú profil kiválasztásával úgy, hogy minden extra terhelés (pl. hózug-teher) esetén a program megadja a szerkezetileg legoptimálisabb és ár szempontjából a leggazdaságosabb megoldást.

A program legújabb, 3.5 verziója – amellett, hogy megtartotta a korábbi verziók felhasználóbarát, gyors és hatékony alkalmazhatóságát – számos olyan újdonságot tartalmaz, amellyel a Lindab vékonyfalú profilok még egyszerűbben és még szélesebb felhasználási körben tervezhetők be.

A DimRoof 3.5 program legfontosabb lehetőségei:

 • széles termékskála (tető- és falburkoló lemezek, magasprofilok, Z- és C-gerendák, kalapprofil)
 • szelvények grafikus megjelenítése
 • többféle statikai váz (kéttámaszú, többtámaszú folytatólagos, átfedéses és toldóelemes folytatólagos rendszer, konzolos túlnyújtás)
 • többféle tehertípus (egyenletesen megoszló, lineárisan megoszló, koncentrált erő és normálerő)
 • Eurocode és Svéd szabvány szerinti méretezés
  tehermodul a gyors teherképzés elősegítésére (MSZ és Eurocode szerint)

A szoftverek igénylése és letöltése a Lindab Tervezői Portálon regisztrált felhasználóknak lehetséges.Kérjük, regisztráljon a www.lindab.hu oldalon


DimTruss

A Lindab cég egyik legújabb fejlesztési eredménye a vékonyfalú acél C-profilokból összeállítható könnyűszerkezetes rácsos főtartó, amely kiválóan alkalmas kis- és középméretű ipari épületek tetőszerkezetének megvalósítására (gazdaságos mérettartománya kb. 10-24m fesztávolság és 3-6m tartóosztás esetén adódik). A rácsostartó formája, hálózati geometriája a gyártási és szerkesztési korlátok betartása mellett teljesen egyedi módon tervezhető. Az egyedi statikai méretezési eljárást a Lindab cég a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projekt keretében, az Eurocode szabványok előírásai szerint dolgozta ki, 1:1 léptékű próbatesteken végrehajtott laboratóriumi kísérletsorozattal verifikálva.

Az összetett tervezési folyamat gyors gyakorlati végrehajtását a legújabb saját fejlesztésű Lindab célszoftver, a DimTruss program biztosítja, amely révén az adott tervezési viszonyok (geometriai méretek, terhek) mellett az optimális megoldás könnyűszerrel megtalálható. A DimTruss méretező programmal a bonyolult statikai tervezés rendkívül egyszerű és gyors

A DimTruss statikai program felépítése, működése:

 • Globális geometria meghatározása
 • Rúdszelvények megadása, bekötő csavarok definiálása
 • A statikai váz automatikus generálása (külpontos bekötésű, nyomatékbíró belső csomópontokkal)
 • Terhek, tehercsoportok és teherkombinációk bevitele
 • Az elmozdulások és az igénybevételek meghatározása elsőrendű végeselemes számítással történik, síkbeli modellen
 • A vékonyfalú rúdszelvények teherbírási ellenőrzése Eurocode alapján (rúdtípusonként, tönkremeneteli módok szerint válogatva)
 • Dokumentáló rész (output): statikai számítás kivonata (TXT), konstrukciós rajz (DXF), statikai váz rajza (JPG), profilok anyaglistája (XLS)

A szoftver segítségével a Lindab cég partnerei rendkívül gyorsan megkaphatják az optimális tartószerkezeti kialakítást; a statikai program részletes ismertetését és gyakorlati használatát tervezői tanfolyamok teszik lehetővé.

A szoftverek igénylése és letöltése a Lindab Tervezői Portálon regisztrált felhasználóknak lehetséges.Kérjük, regisztráljon a www.lindab.hu oldalon


Lindab SBSSoft

Amennyiben Ön SBS könnyűszerkezetes épületet szeretne vásárolni vagy építtetni, az épület tervezési fázisában elengedhetetlenül szüksége lesz a Lindab által kidolgozott, a maga nemében egyedülálló SBS tervező program, a Lindab SBSSoft segítségére.

A programmal percek alatt összeállíthatja az Ön ízlésének megfelelő kisépületet. A program színdinamikájában és tömegében is megrajzolja az épületet, amit 3 dimenzióban, bármilyen nézőpontból megtekinthet.

Az SBSSoft lehetőségei és eredményei:

 • Az épület méreteinek megadása, nyílások (kapuk, ajtók, ablakok) meghatározása a rendszer szabályai szerint
 • Többféle burkolati rendszer lehetősége (szigetetlen vagy hőszigetelt, trapéz- vagy cserepeslemez-fedés)
 • Térbeli látványterv készítése
 • Engedélyezési szintű építész tervrajzok (alaprajz, metszet, homlokzatok) generálása DXF formátumban
 • Vázszerkezet statikai igazoló dokumentációja magyarországi helyszínen, reakcióerők
 • Épületszerkezeti csomópontok részletrajzai
 • Árajánlat készítése

A szoftverek igénylése és letöltése a Lindab Tervezői Portálon regisztrált felhasználóknak lehetséges.Kérjük, regisztráljon a www.lindab.hu oldalon